Kriget i Ukraina bakgrund 1

Jag ska redogöra för bakgrund till kriget I Ukraina och går tillbaka till 1992 när Wolfowitz-doktrinen, som är en vägledning om hur USA ska fortsätta och dominera världen, offentliggjordes Wikipedia

Doktrinen har som första mål att förhindra en fientlig makt från att dominera en regions, vars resurser under samlad kontroll skulle kunna generera en ny global makt och som skulle kunna konkurrera om dessa resurser med USA.

Den beskrev en politik av unilateralism och förebyggande militära åtgärder för att undertrycka potentiella hot från andra nationer. Den visar tydlig USA:s och Natos aspirationer på en total hegemoni och deras föraktfulla inställning till internationella lagar och avtal.

USA bevakar med sitt globala nätverk av militärbaser sina geopolitiska intressen. USA tar helt enkelt till militära aktioner när de anser sig behöva det. USA och Nato hävdar att de försvarar demokrati och frihet medan motparten endast bevakar sina geopolitiska intressen.

Ukraina är ett mycket viktigt område alldeles vid gränsen till Ryssland som är betydelsefullt när USA vill dominera världen och förhindra att Ryssland växer i styrka. Det förklarar varför USA är den part som nu för ett proxykrig emot Ryssland eftersom de hävdar att Putin är aggressiv och vill utöka landet till sin forna storhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *