Demokrati i Rysssland

Jag har hämtat från Global Politics om media och ensidighet. Det handlar om privata legosoldater.

kommentar Johan de Naucler 25 december, 2021 At 16:01

En annan aspekt finns likaså: det finns bara två verksamma partier att rösta på till de amerikanska deputeradekamrarna; deras utrikespolitik är i princip alltid densamma. I Ryssland finns däremot mer än ett tiotal rikstäckande federala partier att rösta på i duma- och senatorskamrarna. Det nämns heller aldrig i till exempel Dagens Nyheter: från kommunistpartiet, socialdemokratiska, västliberala Jabloko (som lever och har full aktivitet), liberaldemokratiska liksom högerpartier.

Européer kan heller inte i sina nationalval princip rösta bort de amerikanska kärnvapenbaserna eller de amerikanska ockupationsstyrkorna som ännu finns kvar i Tyskland, Italien, Storbritannien, Belgien och Nederländerna -trots att majoriteten av befolkningarna där är avgjort emot både amerikansk utrikes- och militärpolitik liksom kärnvapennärvaro i sina länder.

Hur demokratiskt är det då?

Amerikanska, brittiska, sydafrikanska och belgiska legosoldater låg bakom mordattentaten på både Kongos Patrice Lumumba och Dag Hammarskjöld (för den som är född efter år 1980: svensk generalsekreterare i Förenta nationerna vars gärning aldrig omskrivs på Dagens nyheters eller Svenska Dagbladets tidningssidor, där han som klassiskt konservativ numera väl anses närmast som en trotskist i DN:s och SvD:s kretsar).

Propagandan sägs alltid finnas i öst -men de ensidigaste och enfaldigaste propagandisterna dyker alltid upp i väst, märkligt nog. Jag följer media på de egna språken i flera länder som USA, Ukraina och Ryssland: jag har aldrig på 35 år sett en så ofattbar anti-intellektuell självbedragande propaganda som de senaste åren i amerikansk och europeisk liberal press. Denna har helt tappat det medvetna och intellektuella fotfästet. Man går helt enkelt omkring med paraplyet uppfällt i ett soligt Stockholm när det regnar i Washington. Alltid.

Det är också därför Syrien vunnit kriget hemma, och USA havererat i Irak och Afghanistan -trots DN:s, SvD:s och the Atlantic Councils högljudda propagandister, som lever i en synnerligt för Europa farlig CIA-dimma.

Det är denna felaktiga fantasi ett fritt självständigt Europa måste ta sig an: att driva ut det invasiva och fientliga Washingtons intellektuella vanföreställningar inuti och för Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *