Nord Stream 2-projektet

WASHINGTON, 22 juli. / TASS /.

Det gemensamma uttalandet mellan USA och Tyskland om Nord Stream 2-projektet innehåller sanktionshot och anklagelser om « fientlig » verksamhet från Ryssland. Det stämmer inte med verkligheten, säger den ryska ambassadören i Washington Anatoly Autonov till jornalisterna. Nord Stream-2 projektet är ett strikt kommersiellt projekt. Det är ett avtal med de stater som är intresserade av vår gas. Ryssland är redo att leverera precis så mycket kolväten kom konsumenten behöver- Han påpekade att Ryssland visat att det är en pålitlig partner genom långvarig ärlig interaktion med Europa och andra konsumenter av ryska kolväten. ”Vi har aldrig använt leceranser av våra energiresurser som ett vapen för politiskt tryck, eller haft de opportunistiska mål som tillskrivs oss. Vi avvisar alla anklagelser om denna poäng. Vi ser dessa försök som inget annat än skrupelfri konkurrens », betonade han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *