Ny militär strategi

« Den moderna amerikanska krigsmaskinen dödar mer som e n pyton än som en tiger »

Väst under ledning av USA strävar efter att dominera hela världen. I stället för öppna krigshandlingar tycks de nu ha en annan militär strategi, som går ut på att satsa på en samordnad insats av den amerikanska regeringen och dess närmaste allierade för att strypa de nationer som stått emot USA-alliansen. Detta sker genom att via blockader avskära dem från sina handelspartner och inköpskällor för olja, naturgas samt andra resurser, tills det är läge för en aggressiv konfrontation, vilket minimerar behovet av direkt militärt krig.

Utsvältningsaktioner har införts mot Iran, Venezuela och Kuba. [https://medium.com/@caityjohnstone/starvation-sanctions-are-worse-than-overt-warfare-b52604b53290]. Jemen utsätts för dödliga blockader. I Gaza blockerar Israel införsel av tillräcklig mängd näringsämne och elförsörjningen störs i stor omfattning.

Det är nödvändigt inte bara att motsätta sig krigskonflikter. Vi måste också bekämpa den nya, sakta strypande, krigföring, vilken alltmer används av USA och dess allierade. Vi måste börja samarbeta med varandra och med vårt ekosystem.

Jag har hämtat denna information från globalpolitics.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *