Hur media mörklägger

På Catlin Johnstones blogg har jag funnit intressant information enligt rubriken nedan. Media blir allt mer ensidiga och främst tänker jag då på olika geopolitiska händelser. Jag har tidigare inlägg om detta här och här.

Artikeln börjar med denna rubrik LÄNK HÄR Andra har också skrivit om detta länk

The Horrifying Rise Of Total Mass Media Blackouts On Inconvenient News Stories

Jag återger en liten del av vad Catlin skriver om denna mörkläggning som är mer total än tidigare.

Det senaste handlar om Julian Assange. Ett huvudvittne säger nu att han gett falsk vittnesbörd i utbyte mot immunitet mot åtal. Historien har avslöjats i isländska tidningen Stunin. och mer om detta finns HÄR. Detta har totalt mörkats i vanliga nyhetsmedia

Hon ger flera övertygande fall hur obekväma fakta för mainstream-media, det vill säga det USA-centrerade imperiet. Denna information hålls noggrant borta från vanlig uppmärksamhet. Nu fungerar det så, att när en historia komma upp i ljuset via alternativa media, så hånar mainstream-media och avfärdar det som falska nyheter eller propaganda. Detta sker nu i en omfattnings som aldrig tidigare skådats.

Tidigare har olika obehagliga avslöjanden för makten kommit fram i viss utsträckning, men författaren menar att det är slut med det. Hon ger exempel på sådant som publicerats tidigare från WikiLeaks avslöjanden 2016 om Demokratiska partiets mejl som publicerades eller Chelsea Mannings läcka 2010 som Wickileaks avslöjade och som tidningarna skrev om.

En annan läcka 2017 handlar om hur CIA i samverkan med brittisk underrättelsetjänst använde teknik för att omvandla smarta televisionsapparater till övervakningssystem.

När vanliga media börjat ignorera stora nyheter som är obekväma för makthavarna, inte bara vissa media utan alla större nyhetsmedia, är extremt störande. Det betyder ju att när som helst det dyker upp en obekväm nyhet kommer mainstreams-media bara låtsas att den inte finns.

Det innebär ju för visselblåsare och undersökande journalister att oberoende av hur mycket de arbetar eller hur farligt det är för dem att få ut kritisk information till allmänheten kommer allmänheten aldrig bli medveten om den eftersom alla media förenade bakom en agenda döljer den. Och de som följder dessa mainstream-media får ju väldigt svårt att få fram alternativa fakta.

När man talar om hot mot yttrande och pressfrihet talas om aldrig om det som Catlin beskriver. Jag hörde på RFI att Reportrar utan gränser publicerat länder där pressfriheten är minst. Men är det inte ett stort hot att alla nyhetsbyråer med verkligt inflytande förenas för att helt enkelt mörka all viktig information som kommer fram? Detta är ett hot mot det som pressen egentligen är till för. Det är slutet på möjligheten att någon typ av journalistik har någon meningsfull inverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *