Vi är bättre än det här.

Traces of Racial Exception: Racializing Israeli Settler Colonialism är bok av Dr Ronit Lentin, associate professor of sociology,  Trinity College, Dublin

Recensioner av boken

Lentin försöker förstå och förklara sammankopplingen mellan de olika beståndsdelarna i Israels permanenta krig mot palestinierna, bosättarkolonialism, ras och självproklamerad utvaldhet inom en rik och sofistikerad teoretisk ram. Lentins bok visar att förståelsen för den israeliska uppfattning om att ha kontroll (kontrollmatrisen) är ett nödvändigt steg i våra försök att bidra till avkoloniseringen av Palestina. Det är är en stimulerande bok för dom som söker rättvisa för det palestinska folketf ”Marcela Svirsky, föreläsare i internationella studier, University of Wollongong, Australien”

Bidrag till att teoretisera staten Israel. En djärv inta-racistisk kritisk belysning av staten Israel. Bevis från de rasistiska vardagliga erfarenheterna från palestinska infödda och icke-vita judiska andra ges under hela teoretiseringsprocessen. ”Nahla Abdo, professor i sociologi, Carleton Univeristy, Kanada.”


Hon har publicerat detta på sin blogg: FREE RADICAL https://www.ronitlentin.net/

Jag har översatt hennes inlägg ovan. Läs mer på sidan i menyn Detta är inte vad vi är, vi är bättre än detta. på min blogg.Recensionerna ovan finns på denna länk: https://www.bloomsbury.com/us/traces-of-racial-exception-9781350032064/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *