Dagens Israel

Jag har funnit en mycket hård beskrivning om förhållanden i Israel idag från en journalist på de israeliska tidningen Haaretz och publicerad av Jews for Justice for Palestinians” 1 juli 2019. Det är väl en sida som många i Israel inte skulle hålla med om, men jag tror det behövs för att Israel ska bli ett bättre civiliserat samhälle.

Amira Hass på Haaretz använder hårda begrepp som hon inte skulle ha använt för 35 till 20 år sedan om Israel. Hon nämner byggnadsrättigheter endast för judar, policy om förstörelse av palestinska vattendrag och solpaneler, röveri av den inhemska befolkningens land och vatten samt tid, uppdelning av territorier och sönderbrytning av det palestinska samhället, bantustans, koncentrationslägret Gaza, ett land av fångvaktare (nation of jailers), apartheid. Dessa termer beskriver vidsträckta processer, koloniala strukturer och rensning och som utgör resultatet av en listig och beräknad planering

Läs mer liknande sida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *