Russia-gate

https://www.facebook.com/groups/782645211839340/permalink/1779089738861544/

Facebook lörd 29/12 2018

Jag gör en övergripande kortfattad sammanfattning. Exakt information finns i länken sist på sidan.

Det handlar om New Knowledge, en grupp i USA av tekniska experter, med band både till USA:s militärer och underrättelseorgan.
De har utvecklat ”Hamilton 68 Dashboard”, ett on-line verktyg som påstås övervaka och avslöja berättelser som drivs av Kreml påTwitter. Vilka Twitterkonton det gäller offentliggörs inte, vilket gör det omöjligt att verifiera påståendena.

Den 19 december 2018 avslöjade New York Times att New Knowledges skapat ca 1 000 falska Twitter-konto för demokraterna med ryska namn för att diskreditera republikanen Roy Moore i Alabama 2017 specialval till USA:s senat. De drev också flera Falska Facebook-sidor.
Det fungerade. Deras påståenden accepterades som rysk inblandning.
Så det visar sig att de som verkligen blandade sig i amerikansk demokrati med ”ryska bots” inte kördes från Moskva eller St Petersburg, utan från de demokratiska operatörernas konto. De som huvudsakligen varit ansvariga för att skapa och förstärka hysterin över ”Russiagate”. De senaste två åren är ett läroboksspråk av psykologisk projicering.

https://www.rt.com/usa/447619-new-knowledge-russia-bots-scandal/?fbclid=IwAR0v6iM4ggRDoB0_LZ3GE_XI2JkHP4XK5hS8o4oGMjSkkk06kmYHSRoqr6o
https://steigan.no/2018/12/tidligere-obama-radgiver-sto-bak-russisk-pavirkningskampanje-i-alamaba/

Globalpolitics har en bra info om detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *